пятница, 1 ноября 2013 г.

Aparate de măsură

Aparate de măsură

IDDenumireDescriereFoto
1DinamometruAparat de masura a fortei ce actionaeaza asupra corpului
2AmpermetruAmpermetrul este un aparat de măsurare a intensității curentului electric ce trece printr-un conductor sau un circuit electric. Există ampermetre folosite pentru curent continuu (c.c.) și ampermetre pentru curent alternativ (c.a.). Unitatea de măsură pentru intensitatea curentului este amperul
3VoltmetruVoltmetrul este un aparat electric de măsură folosit pentru măsurarea tensiunilor în circuitele electrice. Voltmetrele clasice sunt compuse din dispozitive de măsură propriu-zise, alături de care pentru extinderea domeniului de măsură sau/și divizarea în game de măsură sunt incluse în construcție rezistențe adiționale și divizoare de tensiune.
4WattmetruWattmetrul este un instrument electric de măsură care măsoară puterea electrică (în wați, singular watt) într-un circuit electric. Cu un wattmetru se măsoară puterea electrică activă.
5OhmmetruOhmmetrul este un aparat electric de măsură, folosit pentru a măsura rezistența electrică, adică opoziția față de trecerea curentului electric printr-un circuit electric sau printr-un mediu conductor. Unitatea de măsură pentru rezistență electrică este în SI ohm-ul. Simbolul folosit pentru ohm este Ω. Un ohm (1Ω) este este o valoare de rezistență a unui conductor, ce permite trecerea prin el a unui curent electric cu intensitatea de un amper (1A) dacă la capetele sale este aplicată o tensiune de curent continuu de un volt (1V).
6ManometruManometrul este un instrument de măsură folosit pentru măsurarea presiunilor absolute sau a suprapresiunilor fizice (în raport cu presiunea atmosferică) din spații închise (recipiente, cazane, instalații industriale alimentare/chimice/petroliere etc.).
7BarometruBarometrul (din greacă βάρος=greutate; μετράω=a măsura) este un instrument de măsură a presiunii atmosferice. A fost inventat de fizicianul italian Evangelista Torricelli în anul 1643.

Комментариев нет:

Отправить комментарий